DOELGERICHT VOEDINGSADVIES ... DE MENUKAART


GROEPSADVIES.

De juiste voeding is belangrijk voor elke sporter, maar binnen een teamsport vaak moeilijker te verwezenlijken. Ben jij coach (of speler) van een sportploeg en wil je graag weten hoe jullie ook op voedingsvlak een echt team kunnen zijn? Zoeken jullie nog die paar extra procentjes? Met wetenschappelijk inzichten en sterke argumenten trek ik graag de laatste twijfelaars over de streep. Elke webinar of workshop wordt trouwens volledig aangepast in functie van de sportdiscipline en doelen.


EXTRA OMKADERING VOOR CLUBS - FEDERATIES & TEAMS

 • Gepersonaliseerd voedingsadvies - inclusief opvolging - voor elke atleet evenals informatie over sportdranken, supplementen, gewichtsmanagement ...
 • Begeleiding bij binnenlandse en buitenlandse trainingsmomenten (ondersteuning op locatie of via online platform). Zo worden er altijd de juiste voedingskeuzes gemaakt
 • Food Coach tijdens sportstages en wedstrijddagen (koken - samenstellen menu - opstellen recepturen)
 • Educatieve sessies - Presentaties - Webinars - Workshops
 • Opstarten informatiecampagne rond het belang van gezonde voeding bij sporters.

WORKSHOPS SPORTVOEDING

Sinds enkele jaren verzorg ik regelmatig lezingen, presentaties en workshops. Daarnaast bied ik ook de mogelijkheid om meer praktische kennis rond sportvoeding op te doen. We duiken samen de keuken in waar ik laat zien hoe eenvoudig en snel je gezonde maaltijden en energierijke tussendoortjes kunt klaarmaken. Want sportvoeding is zo veel meer dan alleen maar poedertjes of shakes.

Alles start vanuit een goede evenwichtige basis. Het innoveren en ontwerpen van nieuwe gerechten en functionele voeding voor (top)sporters is een passie die mij dagelijks bezighoudt. Door mijn verschillende opleidingen kan ik recepten zodanig herformuleren dat zelfs de gezonde variant lekkerder smaakt dan de originele ongezonde versie. Deze kennis wil ik graag delen!Regelmatig organiseer ik daarom open workshops in een leuke en verrassende setting, maar ook privéworkshops behoren tot de mogelijkheden. Deze laatste worden trouwens volledig samengesteld naar eenieders wensen (budget, doelgroep, locatie, thema, … ). 

Open workshops

 • Verbeter je sportprestaties d.m.v. de juiste voeding
 • Ontbijt als een kampioen
 • Energierijke tussendoortjes
 • Fastfood … met een gezonde twist
 • Maak zelf je favoriete recovery shake - sportdrank
 • . . .

Misschien heb je zelf nog leuke ideeën voor een workshop? Aarzel dan zeker niet om mij te contacteren

Privé workshops

 • Ben jij coach van een team die graag wil dat zijn / haar atleten aanpassingen gaan maken op voedingsvlak? Wel … dan kom ik graag langs met een uiteenzetting over voeding, volledig in het teken van jullie sportdiscipline. Of we kunnen natuurlijk ook een kookworkshop organiseren voor de spelers en hun partners.
 • Is de inspiratie een beetje zoek wat betreft gezonde en smaakvolle gerechten bij jezelf, familie of vrienden? Dan help ik jullie toch gewoon terug op weg met nieuwe inspirerende ideeën! Dit kan zowel thuis als op locatie.

OVER MEZELF.

Als gewezen marathonloper en ultrarunner kan ik wel degelijk stellen dat voeding een prestatiebepalende rol speelt tijdens het sporten. Vanuit mijn ervaring en enthousiasme begeleid ik atleten van alle niveaus bij het verwezenlijken van hun sportieve doelen. Iedere persoon is uniek. Daarom geef ik steeds voedingsadvies op maat van de sporter.

Na mijn opleiding als chef-kok ging ik voedingswetenschappen studeren met een verdere specialisatie in sportvoeding via Erasmus Hogeschool Brussel. Vervolgens deed ik nog een extra navorming Advanced Sports Nutrition aan Barcelona Innovation HUB Universitas.

Sinds 2023 is UCI World Tour wielerteam Visma | Lease a Bike één van mijn voornaamste opdrachtgevers, waar ik aan de slag ben als performance chef.

Daarnaast heb ik al enkele jaren mijn eigen praktijk 'Fuel Your Performance - Steven Godefridi" en krijg ook zo regelmatig de kans om aan verschillende ambitieuze projecten op sportgebied mee te werken.