DOELGERICHT VOEDINGSADVIES ... DE MENUKAART


CLUBS & TEAMS.

De juiste voeding is belangrijk voor elke sporter, maar binnen een teamsport vaak moeilijker te verwezenlijken. Ben jij coach (of speler) van een sportploeg en wil je graag weten hoe jullie ook op voedingsvlak een echt team kunnen zijn? Zoeken jullie nog die paar extra procentjes? Met wetenschappelijk inzichten en sterke argumenten trek ik graag de laatste twijfelaars over de streep. Elke webinar of workshop wordt trouwens volledig aangepast in functie van de sportdiscipline en doelen.


MENUKAART WORKSHOPS SPORTVOEDING

Weet wat je eet: gezonde basisvoeding

Er wordt veel over geschreven: maar wat is nu precies een gezonde en evenwichtige basisvoeding. Binnen deze workshop wordt hieromtrent duidelijkheid geschept a.d.h.v. de meest recente voedingsaanbevelingen. Daarnaast ondergaan de deelnemers een reality check waarbij ze hun eigen voedingsgewoonten onder de loep zullen nemen.


Sportspecifieke voeding

Elke sportdiscipline stelt andere voedingsvereisten. Toch moet elke sporter beginnen met een gezond en evenwichtig voedingspatroon na te streven. Dit vormt uiteindelijk de basis voor meer sportspecifieke voedingsbehoeften. Na deze inleiding wordt eveneens dieper ingegaan op het feit hoe een atleet zich optimaal kan voorbereiden tijdens training- en wedstrijdperiodes.


Het gebruik van de juiste sportdrank

Deze workshop vestigt de aandacht op een vaak vergeten onderdeel: de hydratatie en - eveneens bepalend - het kiezen van de juiste sportdrank plus hoeveel dient iemand nu precies te drinken? Want vochtinname heeft dan ook een belangrijke effect op de sportprestaties. Naast voldoende energie is goed gehydrateerd aan de start verschijnen een absolute prioriteit. 


Zin en onzin van (sport)supplementen

Neen, veel sporters hebben eigenlijk geen baat bij het gebruik van sportvoedingssupplementen. Het zijn voornamelijk marketeers die willen doen geloven dat deze nodig zijn om betere prestaties af te dwingen. Vaak wordt daarbij het belang van een gezonde en evenwichtige basisvoeding vergeten. Toch hebben verschillende supplementen wel een potentieel prestatie bevorderend effect. Deze workshop ligt toe welke en wanneer. 


Workshops op maat

Welke voedings- of gezondheidsvragen leven er onder de club- en team-leden? Laat me gewoon weten welk onderwerp jullie graag besproken willen zien! Afhankelijk van inhoud, tijd en wensen wordt er dan een workshop op maat uitgewerkt.

Prijzen steeds op aanvraag

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK.

Zit je met twijfels of enkele onbeantwoorde vragen over jouw specifieke doel? Via een gratis kennismakingsgesprek help ik ze graag de wereld uit. Volledig vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen.