GEZONDE RECEPTEN BOORDEVOL ENERGIE

ENERGY OAT BAR.

Het is altijd fijn wanneer je tijdens pauzes op de werkvloer of onderweg naar een training toch nog snel even iets kan eten. Deze havermoutrepen zijn hiervoor dan ook uiterst geschikt. Ze zitten namelijk boordevol energie. En … zoals gewoonlijk heel eenvoudig om maken 😊 Er komt zelfs geen oven aan te pas!

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 150 gram dadels
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 25 gram pompoenpitten
  • 80 gram rozijnen

Bereiding:

  • Ontpit de dadels en week deze samen met de rozijnen en gedroogde abrikozen gedurende 5 à 10 in een kommetje met warm water. Versnijd tot kleine stukjes.
  • Meng de havermout en pompoenpitten onder elkaar. Voeg er nadien het geweekte fruit aan toe. Kneed tot een samenhangend geheel.
  • Wanneer het deeg nogal plakkerig aanvoelt, mogen er desgevallend wat gehakte nootjes worden bijgedaan. Wanneer het deeg eerder naar de droge kant neigt, kan een scheutje water of plantaardige melk soelaas brengen.
  • Neem vervolgens twee stukken bakpapier. Leg hiertussen het mengsel van havermout, pompoenpitten, dadels, rozijnen en abrikozen. Rol met een deegroller tot een vierkant of rechthoek van ongeveer 2 cm dikte.
  • Leg alles (inclusief bakpapier) op een kleine egale plank of bord in de koelkast. Laat opstijven. Hoe langer dit blijft liggen, hoe eenvoudiger om er daarna reepjes van te snijden.

Smakelijk!