GEZONDE RECEPTEN BOORDEVOL ENERGIE

SPORTY CHICKENBURGER.

Sporters hebben vaak stevige trek wanneer ze de eindmeet van een wedstrijd bereiken of thuiskomen na een intensieve training. Ze grijpen dan veelal naar iets wat snel kan worden genuttigd. Frietjes, pizza, kebap ... Alleen jammer dat deze telkens zorgen voor zo'n futloos gevoel achteraf. Gelukkig kan je ook op een gezonde manier genieten van fastfood.

Eat clean to stay fit, have a burger to stay sane! Wie gaat niet eens overstag voor een heerlijke hamburger? Euh ... hoezo ongezond? Er bestaat uiteraard altijd wel een manier om ze meer verantwoord te maken. Gebruik kippengehakt in plaats van gemengd gehakt of voeg gewoon enkele simpele ingrediënten toe zoals avocado en paprika. Hiermee krijg je een burger waarvan het vetgehalte beduidend lager ligt, maar die toch zijn structuur behoudt. Probeer hem zeker zelf uit!

Ingrediënten (4 stuks)

  • 4 bruine broodjes
  • 240 gr kippengehakt
  • 80 gr avocado
  • 120 gr + 80 gr paprika (kleine blokjes - brunoise)
  • 1 sjalot
  • 1 potje magere yoghurt (ongesuikerd)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 tomaat
  • enkele blaadjes sla
  • peper
  • zout
  • bieslook
  • peterselie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng het kippengehakt, de avocado en 120 gr paprika in een kom en voeg wat peper, zout en peterselie toe. Kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel vervolgens het mengsel in vier gelijke delen en maak er telkens een burger van
  • Versnijd de sjalot tot kleine blokjes
  • Doe de overige paprika (80 gr) en de sjalot in een ovenbestendige kom die afgesloten kan worden. Besprenkel met een eetlepel olijfolie
  • Zet de kom gedurende 15 tot 20 minuten in de oven
  • Bak of grill de burgers gaar
  • Snijd ondertussen de tomaat in dunne schijfjes
  • Kruid de yoghurt naar smaak met peper, zout en bieslook
  • Haal de groenten uit de oven en zet aan de kant.
  • Snijd de broodjes doormidden. Besmeer elke kant met het yoghurtsausje.
  • Leg er een burger op.
  • Werk af met de groenten uit de oven, tomaat en sla.

Voedingswaarde:

  • 330 kcal
  • Koolhydraten: 29,1 gram
  • Eiwitten: 21,7 gram
  • Vetten: 12,6 gram waarvan verzadigde 2,3 gram