GEZONDE RECEPTEN BOORDEVOL ENERGIE

MELOENSALADE

Op zoek naar een lekkere lunch die prima aansluit bij zomerse temperaturen? Probeer zeker eens deze meloensalade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Ideaal tijdens rustdagen of rustige trainingsdagen. Bovendien ... klaar in no time!

Ingrediënten (4 porties):

  • 1 galiameloen
  • 1 cavaillonmeloen
  • 250 gram kleine mozzarellabolletjes
  • 200 gram frambozen (of variatietip: braambessen)
  • 1 bosje basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 8 sneetjes stokbrood

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel agavesiroop

Bereiding:

  • snijd de meloenen doormidden, verwijder de zaadjes en schep er vervolgens bolletjes uit met een parisiennelepel.
  • leg ze in een kom en voeg zowel de mozzarellabolletjes als de frambozen (of braambessen) toe.
  • breng alle ingrediënten samen voor de dressing en roer goed. Voeg bij de salade. Meng tot slot alles door elkaar.
  • rooster de pijnboompitten tot ze mooi gekleurd zijn.
  • werk het geheel af met basilicumblaadjes en geroosterde pijnboompitten.
  • serveer met stokbrood