GEZONDE RECEPTEN BOORDEVOL ENERGIE
OVERNIGHT OATS
Dit ontbijt is er speciaal voor iedereen die 's ochtends weinig of geen tijd heeft om uitgebreid aan de keukentafel plaats te nemen. Afgezien van het praktische feit dat je alles al gewoon de avond voordien kunt klaarmaken, is het daarnaast ook nog eens heel eenvoudig om meenemen maar bovenal ... erg lekker en vullend! Er bestaan wel honderden varianten van overnight oats. Ik deel echter graag mijn persoonlijke favoriet: de zoetere versie met onder andere amandelmelk, appel, abrikozen en kaneel.
Ingrediënten:
150 ml amandelmelk of magere melk
50 gram havermout
30 gram rozijnen
30 gram gedroogde abrikozen
1 appel
2 el magere (eiwitrijke) kwark of yoghurt als topping
een snuifje kaneel
Bereiding:
- Giet de amandelmelk in een glazen potje. Voeg alvast de havermout en de rozijnen toe. Breng op smaak met wat kaneel.
- Versnijd zowel de appel als de gedroogde abrikozen tot kleine blokjes (brunoise). Doe twee derde hiervan bij de amandelmelk. Bewaar het resterende fruit apart voor de afwerking.
- Sluit het glazen potje goed af. Plaats gedurende een ganse nacht in de koelkast.
- Werk de volgende ochtend af met twee eetlepels magere kwark of yoghurt alsook de appel- en abrikozenstukjes.
- Indien je de overnight oats zou meenemen naar het werk, vergeet dan best geen lepel 😉