GEZONDE RECEPTEN BOORDEVOL ENERGIE

PASTA MET AVOCADOPESTO.

Pasta: mijn lievelingseten! Farfale, fussili, penne of spaghetti ... het smaakt altijd. En vanzelfsprekend staat er bij mij dan ook meermaals per week pasta op het menu. Als fanatiek sporter vind ik dat uiteraard helemaal niet zo erg want die extra koolhydraten kan ik immers goed gebruiken 😊 Wel probeer ik om zoveel mogelijk afwisseling in de gerechten te stoppen. Een voltreffer is zeker deze romige pasta met avocadopesto en kip. Enjoy!

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren penne

  • 200 gram tomaat

  • 50 gram half zongedroogde tomaat

  • 150 gram kipfilet

  • een handje rucola

Pesto:

  • 1 rijpe avocado

  • 30 gram cashewnoten (ongezouten)

  • 2 tenen look

  • ½ citroen

  • 15 gram verse basilicum

Bereiding:

  • kook de penne al dente volgens de aanwijzingen die je kan terugvinden op de verpakking
  • versnijd de kipfilet tot reepjes of blokjes en bak ze gaar in een pan met weinig olijfolie (circa 4 - 5 minuten)
  • halveer de avocado en verwijder zowel pit als schil. Doe het vruchtvlees in een blender.
  • pel en pers de knoflook. Voeg deze bij de avocado. Ook de basilicum, de cashewnoten en het sap van de halve citroen mogen erbij worden gedaan.
  • mix alles tot een romige pesto.
  • was de tomaat en snijd hem evenals de half zongedroogde tomaat in stukjes.
  • giet de penne af en roer de pesto erdoor
  • serveer met de tomaatjes, kip en rucola

Variatietip: vervang de kip door een ander eiwitrijk product zoals zwarte bonen of tempé om dit gerecht vegan / vegetarisch te maken.