GEZONDE RECEPTEN BOORDEVOL ENERGIE

ITALIAANSE MAALTIJDSOEP.

Een heerlijke maaltijdsoep met pasta! Heel eenvoudig om maken en ideaal na een intensief trainings- of wedstrijdmoment. De aanwezige koolhydraten zorgen er voor dat je brandstoftank weer helemaal wordt bijgevuld, terwijl de eiwitten het volledige herstel van je spieren voor hun rekening gaan nemen. Toegegeven: de soep is ook uiterst geschikt tijdens koudere dagen of wanneer je eens geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel wil zetten.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 2 stelen selderij
  • 1 el. olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 1 el. oregano
  • 200 gr. kleine pasta
  • 2 handenvol verse babyspinazieblaadjes
  • peper en zout
  • enkele blaadjes basilicum
  • 4 el. parmezaanse kaas
  • 4 sneden volkorenbrood

Bereiding:

Hak de ui en teentjes knoflook fijn. Versnijd de wortels, courgette en selderij tot kleine blokjes. Neem een ruime kookpot. Verhit de olijfolie en fruit alle gesneden ingrediënten gedurende 5 - 7 minuten. Voeg vervolgens de bouillon, tomatenblokjes alsook oregano toe. Breng aan de kook. Doe er de pasta bij en laat 10 - 15 minuten verder pruttelen. Tot slot gaan de spinazieblaadjes mee in de pot. Garneer met basilicum en parmezaanse kaas.

TIP - de pasta kun je eventueel ook vervangen door rijst.

Voedingswaarden:

730 kcal | 122 gram KH | 28 gram eiwitten | 14 gram vetten