GEZONDE RECEPTEN BOORDEVOL ENERGIE

RIJSTPAP.

Rijstvlokken zijn heel makkelijk om klaarmaken en een geweldig alternatief voor havermout als heerlijke start van de dag. Deze pap is bijna rijstpudding, maar dan wel glutenvrij en veganistisch. Voor een zoetere smaak mag je altijd wat extra ahornsiroop toevoegen 😉

Ingrediënten:

  • 60 gr. rijstvlokken
  • 210 ml amandelmelk
  • 1 el. ahornsiroop
  • 1 tl. lijnzaad
  • 1 el. amandelmeel
  • 15 gr. hele amandelen
  • 40 gr. gedroogde abrikozen, in kleine stukjes

Bereiding

Doe de rijstvlokken, amandelmelk, ahornsiroop, lijnzaad en amandelmeel in een pan. Kook 8 - 10 minuten op laag tot middelhoog vuur, roer regelmatig; Schenk de pap in een ontbijtkom en strooi er net voor het serveren de amandelen alsook abrikozen overheen.

Voedingswaarden:

658 kcal | 88 gram KH | 16 gram eiwitten | 22 gram vetten